Veelgestelde vragen

Zijn het centrum van Maastricht en andere voorzieningen goed bereikbaar?

Het centrum van Maastricht ligt op ca. 3 kilometer afstand. Met de fiets bent u er in 10-15 minuten. Op 600 meter afstand ligt een bushalte. De bus vertrekt iedere 15 minuten naar het centrum. Een winkelcentrum met onder andere een supermarkt en een apotheek ligt op 1,5 kilometer afstand. Een restaurant ligt direct aangrenzend aan Maastricht Marina. Gedurende de zomermaanden (april tot oktober) varen we met een watertaxi tussen de jachthaven en het centrum van Maastricht.

Zijn huisdieren toegestaan?

Ja, op het jachthaventerrein zijn huisdieren welkom, mits geen overlast wordt veroorzaakt voor andere gasten. Op ons terrein dienen huisdieren altijd aangelijnd te zijn. Bij het uitlaten van uw huisdier op de wal, dienen de uitwerpselen opgeruimd te worden.

In onze logeeraccommodaties (Tjalk en Bootlodges) en in de watertaxi zijn geen huisdieren toegestaan.

Is het verplicht te reserveren voor een camperplaats?

Dat is niet verplicht maar we adviseren, zeker voor de weekenden, dit wel te doen. Reserveren kan eenvoudig via deze website. U ontvangt van ons een bevestiging van de reservering zodat u verzekert bent van een plaats. Als u komt zonder reservering bent u natuurlijk welkom als er op dat moment plaatsen beschikbaar zijn.

Kan ik de camper / boot veilig achterlaten als we de stad bezoeken of gaan fietsen?

Ja, bij ons kunt u met een gerust gevoel u eigendom achterlaten. Het terrein is afgesloten en uitsluitend toegankelijk voor bevoegde personen. Er is altijd toezicht aanwezig en Maastricht Marina beschikt over camera bewaking.
 

Kan ik ook met caravan en/of tent overnachten?

Maastricht Marina beschikt uitsluitend over plaatsen voor campers. Overnachten met een caravan en/of tent is dus niet mogelijk. 

Waarom wordt een toeslag berekend voor campers met een lengte van 8 meter en meer?

In een jachthaven is het gebruikelijk dat de prijs wordt bepaald door de omvang van de plaats die wordt ingenomen. Ook bij andere verblijfsaccommodatie is het gebruikelijk dat de grootte voor een belangrijk deel de prijs bepaalt. Dit principe hanteren wij ook voor campers. Een camper van 8 meter neemt 2 x zoveel plaats in beslag dan een camperbus van 4 meter en betaalt daarom een toeslag. 

Bestaat een mogelijkheid familie of vrienden uit te nodigen gedurende ons verblijf?

Ja, dat is zeker mogelijk. In de haven zijn zelfs mogelijkheden om te overnachten op het water. Maastricht Marina beschikt over een moderne Bootlodge en een authentieke tjalk waar uw vrienden of familie kunnen overnachten. Een bijzondere overnachting op het water die een bezoek aan Maastricht extra speciaal maakt.

Heb ik al ervaring nodig voordat ik kan deelnemen aan een praktijk vaarcursus?

Nee, u heeft geen enkele ervaring nodig. Tijdens de cursus leert u alle basismanoeuvres in de praktijk en worden de regels op het water tijdens het varen besproken.  Ook een Vaarbewijs heeft u niet nodig om te kunnen  starten.

Wanneer heb ik een klein Vaarbewijs nodig?

De belangrijkste criteria voor de pleziervaart zijn dat voor boten (ook jet-ski’s)  die sneller kunnen dan 20 km/u  of langer zijn dan 15 meter een klein vaarbewijs verplicht is. Klein Vaarbewijs 1 is voor de binnenwateren. Voor de grotere wateren (bv Ijsselmeer) is Vaarbewijs 2 verplicht. We adviseren  altijd  de theoretische cursus klein Vaarbewijs  te combineren met een cursus varen in de praktijk.

Mag ik mijn boot schilderen / verbouwen in de jachthaven?

Nee, dat is niet toegestaan om overlast voor andere ligplaatshouders te voorkomen. Tevens wordt door overheidsinstanties  verbaliserend opgetreden, zowel naar de eigenaar van de boot, maar ook naar de jachthaven als toezichthouder. Wij adviseren u graag ten aanzien van locaties waar dit onderhoud kan plaatsvinden

 

 

Nieuws

Met een score van 9,1 heeft Booking.com de Boatlodges van Maastricht Marina uitgeroepen tot winnaar van de Guest Review Awards 201 ...

> Lees meer