Telefoon: +31 (0)433671814
E-mail: info@maastrichtmarina.nl

Algemene informatie Vaarschool

CWO gecertificeerd

Onze vaarschool heeft ruim 10 jaar ervaring met het geven van zowel praktijk vaarcursussen als ook opleidingen die voorbereiden op de VAMEX Vaarbewijsexamens. We zijn gespecialiseerd in motorboten en hebben al honderden beginnende watersporters het water op geholpen. Onze vaarschool is de enige door de CWO erkende motorboot-vaarschool in Zuid-Limburg. Dit betekent dat de vaarlessen, qua inhoud, methode en cursusboot voldoen aan de strenge eisen die de CWO stelt.  De instructeur is altijd een gecertificeerde professional.  De CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) is een samenwerkingsverband tussen ANWB, HISWA, Watersportverbond en RECRON.

Praktijk vaarcursus motorboot en klein Vaarbewijs 1/2

Varen leert u  niet uit een boek. Het manoeuvreren met een boot en het toepassen van de vaarregels leert u alleen in de praktijk. Onze vaarschool beschikt over een eigen cursusboot. U vaart met een volledig uitgeruste Gillissen rondspant vlet met een lengte van 10 meter. Belangrijk in onze visie is dat de vaarlessen zowel leerzaam als ook leuk zijn. Het gaat tenslotte om pleziervaart!
Veilig en ontspannen varen kan, als schipper en bemanning beschikken over de praktische vaardigheden maar ook voldoende theoretische basis hebben. Wij bieden cursussen klein Vaarbewijs 1 en 2. Leer alles over de vaarregels, reglementen, veiligheid en andere belangrijke zaken die u nodig heeft voor een veilige, ontspannen vaartocht.

Nieuws

Superhost Maastricht Marina: we hebben de status Superhost gekregen bij Airbnb. Dit is de definitie van een Superhost volgens A ...

> Lees meer