Wandelen en fietsen in Limburg

Het Limburgse heuvelland is het wandelparadijs van Nederland. Nergens biedt het landschap de wandelaar zoveel fraaie vergezichten waarin idyllische dorpjes en vakwerkboerderijen liggen verborgen als dit stukje 'buitenland'. Het fraaie natuurlijke landschap en de goed bewaarde cultuurelementen hebben Zuid-Limburg de status van Nationaal landschap bezorgd. Een fiets met versnellingen maakt het fietsen in het heuvelland gemakkelijker. Voor de liefhebbers zijn 200 hellingen ('kuitenbijters') variërend van gemakkelijke tot zware en van korte tot lange beklimmingen.

Fietsen

Het fietsroutenetwerk Zuid-Limburg is 400 km lang en telt ca 98 knooppunten. Op basis van de knooppunten kunt u zelf een route samenstellen. Het netwerk sluit in het noorden aan op het fietsroutenetwerk van het land van Peel & Maas, bij Sittard op dat van de Westelijke mijnstreek en aan de westzijde op het netwerk van Belgisch Limburg. Zo zijn er verschillende grensoverschrijdende fietstochten te maken.

Wandelen

Zuid-Limburg is wandelvriendelijk. Waar u zich ook bevind in het Heuvelland, in Parkstad Limburg of in de Westelijke mijnstreek, er is altijd wel een wandeling in de buurt. De meeste wandelingen starten vanaf een informatiepaneel bij de dorpskerk of het (voormalige) gemeentehuis. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Limburgs landschap hebben in Zuid-Limburg gemarkeerde wandelroutes uitgezet.

 

Nieuws

Maastricht Marina beschikt nu ook over oplaadvoorzieningen voor electrische auto's. Het systeem werkt met de standaard pasjes ...

> Lees meer